Gorillasports - De Vechtsport & Fitness Specialist

Gepubliceerd nov. 04, 21
6 min read

Gorillasports: De Online Sportwinkel! Koop Fitness

Zorg ervoor dat de ruimte waar je het in gaat maken leeg is, dan kunnen we beginnen. Ik zal de spullen behandelen in een volgorde van meest belangrijk naar minder belangrijk (halter). Je kunt het dus ook gebruiken als een gids of volgorde om jouw spullen in huis te halen. Het eerste dat je in huis moet halen als je jouw eigen homegym wilt maken is een squatrek waar jij je ook aan kunt optrekken.

Zo kun je er meer mee en hoe je hier niet apart nog een optrekstang voor de kopen. Verder is dit stukje krachtapparatuur eigenlijk de basis van de belangrijkste oefeningen. Denk hierbij aan squaten, bankdrukken enzovoort. Mocht je verder niet veel ruimte hebben (zoals bij ons thuis) dan kun je er nog aan denken om een inklapbaar squatrek te kopen.

Ab Wheel

Verder is het belangrijk om te bedenken of jouw muur het aankan op het moment dat je een squatrek in de muur schroeft. Er komt natuurlijk aardig wat gewicht op te hangen. De muur moet goed zijn en haal goede bouten in huis om het squatrek aan op te hangen, mocht dit nodig zijn.

Sportwinkels In Nederland - GorillasportsSportwinkels In Nederland - Gorillasports

Het volgende dat je dan ook in huis moet halen is een halterstang. In combinatie met een squatrek kun je namelijk al een hele hoop oefeningen doen. Denk er wel bij het kopen van een halterstang aan om de afmetingen goed te bekijken. fitness. De stang moet ten eerste in de ruimte passen, maar daarnaast ook op het squatrek kunnen liggen.

Opdruksteunen

Als je begint met krachttraining is het misschien genoeg om alleen een halterstang te hebben, maar zodra je sterker wordt is het verstandig om ook halterschijven of bumperplates in huis te halen. Zo kun je jouw oefeningen zwaarder maken en steeds meer progressie boeken. Natuurlijk is het wel belangrijk om dit rustig om te bouwen om jouw lichaam aan het gewicht te laten wennen.

Kettlebell KopenGorillasports: De Grootste Online Sportwinkel

Verder kun je ervoor kiezen om halterschijven met handvatten te kopen of bumperplates die in diameter allemaal even groot zijn. (Hier hebben wij zelf voor gekozen) Als vierde aanschaf kun je aan een kettlebell denken. Met een kettlebell zijn er alweer toch oefeningen die je kunt doen. Lees hier ons kettlebell oefeningen artikel over en download jouw eigen kettlebell oefeningen pdf.

Dé Professionele Sportspeciaalzaak

Om nog veel meer oefeningen te doen kun je denken aan een fitnessbank. Zo kun je ten eerste bankdrukken maar ook andere oefeningen zoals de kettlebell row doen. Denk verder aan oefeningen zoals de seated shoulder press en zo door. Nu kun je echt de meeste oefeningen al doen. met alle bovenstaande producten - dumbels. kettlebell kopen.

Hier bedoel ik mee dat je bijvoorbeeld kunt bankdrukken met een halterstang, maar ook met een set dumbbells. Begin met een laag gewicht en breid jouw verzameling steeds uit met hogere gewichten op het moment dat je sterker wordt. Een trainingsmat is handig om ook in huis te hebben om bijvoorbeeld buikspieroefeningen of andere grond oefeningen mee te doen.

Overzicht Online Sportwinkels

Elastieken zijn net als een trainingsmatje handig om in huis te hebben. Deze gebruik ik zelf om het optrekken mee te oefenen en je kunt het bijvoorbeeld gebruiken als weerstandsband om jouw armen mee op te warmen. Een spiegel is een ding dat eigenlijk niet mag ontbreken in jouw eigen homegym.

Ten tweede (en misschien nog wel veel belangrijker) je ook kijken naar jouw eigen techniek. Zitten jouw knieën op de juiste plek is jouw houding goed, enzovoort. Je kunt jezelf een stuk beter in de gaten houden met een spiegel. Het zal je verbazen wat voor fouten je maakt op het moment dat je geen directe feedback hebt.

Gorillasports - Online Kopen Bij Het Vertrouwde Adres

Daarnaast helpt het ook dat je altijd je haar in de gaten kunt houden. Op welk nummer train jij het lekkerste? Muziek is voor mij vrij belangrijk tijdens het trainen. Luisteren naar nummers die je kunnen motiveren en je door zware trainingen slepen. Het hoeft niet een enorme box te zijn, als er maar muziek uit komt.

En dit werkt voor mij echt helemaal prima! Ik heb de cardio apparaten als laatste in het rijtje gezet omdat dit een onderdeel is van jouw homegym waar je wel ruimte voor moet hebben. Natuurlijk ligt het aan wat jij wilt en wat je onder een homegym verstaat. Maar als je het mij vraagt bestaat een homegym voornamelijk uit krachtapparatuur.

Gorillasports: De Grootste Online Sportwinkel

Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is ruimte. Heb je dit? Dan is het zeker een aanvulling! Je kunt jouw warming up erop doen en ook jouw trainingsschema afwisselen met een cardiotraining. Als ik meer ruimte had dan was er uiteindelijk ook nog wel een cardio apparaat bij ons in de homegym gekomen.

Je kunt er niet heel creatief op zijn. Het voordeel is dat je nooit heel hard hoeft na te denken om oefeningen te doen. Natuurlijk hoeft dit met een squatrek ook niet als je de blogs van Thuis Atleet leest. Je kunt hier natuurlijk voor kiezen. Maar als je het mij vraagt dan kun je beter voor de dingen hierboven gaan omdat je dan oefeningen kunt doen die een stuk functioneler zijn dan met dit apparaat.

6kg Kettlebell

Wel zijn er natuurlijk keuzes te maken en kun je hele andere doelen hebben. Zo kun je veel cardio willen doen op een spinningfiets. Dan zul je echter wel een spinningfiets moeten hebben. Verder denk ik dat een eigen homegym maken enorm goed is om tot het volgende niveau te komen.

Je bent van niemand afhankelijk. Bovenstaande volgorde is in ieder geval hoe ik de aankopen zou doen. Dit heb ik overigens zelf ook op deze manier gedaan. Wat vind jij van het maken van jouw eigen homegym? Laat het hieronder weten in een reactie. Ik ben enorm benieuwd wat jij zou doen en hoe jouw homegym eruit zou komen te zien.

Homegym KrachtstationOok kun je exact met het door jou gewenste gewicht trainen, als je hiervoor tenminste de benodigde halterschijven hebt. Dit is een voordeel ten opzichte van een gewichtsstapel, waar je soms met te grote stappen qua weerstand te maken hebt, of de totale gewichtsstapel te licht voor je is. De halterschijven zijn niet inbegrepen bij dit krachtstation.

Zo is deze bank belastbaar tot 400kg en is de rugleuning van het bankje in 15 verschillende standen te verstellen van decline, vlak, tot incline. De zitting is in 3 standen verstelbaar. Verder zit er aan de voorkant van het bankje een adapter voor accessoires, waardoor je de mogelijkheden nog verder kunt uitbreiden (bench press set).

We Hebben Alles In Huis Om Voordelig Te Sporten - Gorillasports

Sorteren: Relevantie Prijs oplopend Prijs aflopend Nieuwste bovenaan Oudste bovenaan Alfabetisch Welke lengte heeft u nodig? meter centimeter / Dan moet u 0 stuks bestellen, Voor 0 euro incl. BTW Invullen Sorteren: Relevantie Prijs oplopend Prijs aflopend Nieuwste bovenaan Oudste bovenaan Alfabetisch Filter Een is een onmisbaar hulpmiddel voor veel krachtsporters.

Meer van Halterschijven

Navigation

Home

Latest Posts

Fitness Apparaten Kopen? Fitnessapparatuur

Published Aug 14, 22
6 min read

Wellness Producten Voor Warmte En Ontspanning

Published Aug 04, 22
6 min read

Racket Padel - Padeldiscount

Published Aug 03, 22
8 min read